Węgorz w bukiecie (Węgorzewo i okol...
Węgorz w bukiecie (Węgorzewo i okolice) Na liściach sałaty układamy pokrojonego w kawałki węgorza - wędzonego lub smażonego. Ryż gotujemy na sypko, mieszamy z ugotowaną marchewką, czerwoną fasolą, papryką, groszkiem i cebulą. Kalafior i brokuły gotujemy, pieczarki smażymy. Pomidory, jajka i cytryny kroimy w ćwiartki. Wszystko to układamy na talerzu obok ryby, posypujemy szczypiorkiem i natką pietruszki. Sos koperkowy przyrządzamy z roztopionego masła, śmietany, koperku i przypraw.
Kategoria: Węgorz, Autor: gibos,
dodano: [2006-05-25 23:24:26]
0.00
Zaloguj się aby zagłosować.
Składniki:
Kliknij by zobaczyć więcej.
- 1/2 kg smażonego węgorza,
- 20 dag białego ryżu,
- 10 dag brokułów,
- 10 dag kalafiora,
- 10 dag zielonego groszku,
- 10 dag czerwonej fasoli,
- 4 pomidory,
- 2 marchewki,
- 1 cebula,
- 1 papryka czerowna,
- 3 cytryny,
- 1 główka sałaty,
- 30 dag pieczarek,
- 2 jajka,
- natka pietruszki,
- pęczek szczypiorku,
- przyprawy.
Sos koperkowy:
- 1 kostki masła,
- 10 dag śmietany,
- koperek,
- przyprawy.
Inne z tej kategorii,
Wyślij znajomemu,
Zaproponuj własny
Komentarze
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.
*** Osprzęt Wędkarski ***